Dr. Betül ŞENGÖR

04.02.2020

Dr. Betül ŞENGÖR

İkinci doğumumdan sonra haşimato tiroidim ve hipoglisemi hastalığım nedeniyle vermem gereken 4 kilodan hiçbir şekilde kurtulamıyordum. Bu rahatsızlıklarımdan dolayı düşük olan metabolizmam sporla dahi hızlanmıyordu. O dönemde beslenme uzmanlarının desteğini alarak her türlü diyeti denediğim halde herhangi bir sonuç alamadım. En sonunda çok sevdiğim bir doktor arkadaşım böyle bir program olduğunu, kendisinin de eğitimin aldığını ve oldukça başarılı sonuçlar elde ettiğini anlattı ve denememi önerdi.

Hiçbir beklenti içinde olmaksızın Metabolic Balance programına başladım. Daha 4. günde 1,5 kilo verdim! 17 günün sonunda yağdan 4 kilo vermiştim. 17 günlük programdan sonra da gayet zevkli bir şekilde diyetimin rahat dönemini uyguladım, aralarda “istisnalar” da yaptım ancak en ufak bir şeker düşmesi ya da yükselmesi sorunuyla karşılaşmadım ve hiç kilo almadım. Çünkü metabolizmam ayarlanmış ve bedenim arınmıştı.

Metabolic Balance metabolizmayı eğiterek dengeliyor; sadece kilo vermede değil, insülin direnci, metabolik sendrom, obezite, tiroid fonksiyon bozuklukları gibi hastalıkların tedavisinde de destekleyici rol oynuyor. Bilgisayarların performansını artırmak için nasıl ki disk temizleme ya da format atma işlemi gerekliyse, insan metabolizmasının da formatlanmasına ve yeniden dengeye kavuşmasına ihtiyaç vardır.

Metabolic Balance Türkiye