Dr. Salih EKEN

04.02.2020

Dr. Salih EKEN

Metabolic Balance ile 2012 yılında, bir doktor arkadaşım sayesinde tanıştım. Arkadaşımın eşi bu yöntem sayesinde 17 kilo vermişti. Birkaç ay internetten ve basından Metabolic Balance hakkında bilgi topladım, araştırma yaptım.

Henüz araştırma yaparken, bu kez de İstanbul’da yaşayan bir aile dostumun Metabolic Balance sayesinde hem kilo verdiğini, hem de bazı hastalıklarından kurtulduğunu öğrendim. Bu yöntemin faydasını iki yakınımda birden bizzat görmem, Metabolic Balance’a merakımı arttırdı. Toplumun hem kilo, hem de metabolik bozukluklarla boğuşması, tıbbi ve klinik yaklaşımların ilaç kullanımı dışında bir şey önerememesi nedeniyle zaten bir arayış içindeydim. Tüm bunlar Metabolic Balance temsilcisi olma konusunda karar vermemde etkin rol oynadı.

Danışanlarımın hem fazla kilolarından kurtulmaları hem de metabolizmalarının düzelmesi, onlar kadar beni de memnun ediyor; bu yönteme olan inancımı, güvenimi pekiştiriyor.

En önemli tecrübem: Metabolic Balance ile ortalama kilo verme istatistiğini elde etmiş olmamdır. Örneğin; 14 günlük yağsız dönemde kadınlar başlangıç kilolarının ortalama %4’ünü, erkekler %5’ini kaybediyor. 24. haftaya kadar tüm istatistiği, oldukça fazla bir katılımı göz önüne alarak çıkartmış durumdayım. Metabolic Balance’a yeni başvuran danışanlarımla bu istatistikleri paylaşmam çok etkileyici oluyor.

Danışanlarım “Koruma Dönemi”ne geçtikten sonra bile 15 günde bir kontrole çağırıp sistemin holistik yönünü onlara göstermem hem Metabolic Balance’a, hem hekime olan güveni arttırıyor.

Metabolic Balance Türkiye