Global "Korona" Sorunu Süresince Nasıl Beslenmeli

20.03.2020

Yeni tip korona virüsünün neden olduğu pandemi nedeniyle günlük yaşam tamamen değişti. 

Bir yandan dışarıda sosyal aktiviteler kısıtlanırken, diğer yandan hayat da yavaşlıyor. Evet durum ciddi ve üzücü, ancak bu durumu sakince değerlendirip olumlu hareket etmek bize bağlı. Bu dönemde bolca sahip olduğumuz şey, zaman. Bu zamanı evde, her zamanki günlük stres olmadan aileyle geçirerek ya da daha önce vakit ayrılamayan aktiviteler için de kullanmak mümkün. Örneğin kendiniz ve sevdikleriniz için hem sağlıklı hem lezzetli yemekler pişirebilir, çocuklara ekmek yapmayı öğreterek boş zamanlarını sıkılmadan yararlı ev içi aktivitelerle geçirmelerini sağlayabilrsiniz. 

Eviniz uygunsa kendi sebzelerinizi yetiştirmeye başlayabilir, daha önce denemediğiniz, size biraz daha karmaşık gelen ve zaman alan yemek tariflerini hayata geçirebilirsiniz. 

Farklı sosyal aktiviteler ya da iş yerindeki yoğunluk nedeniyle zaman ayıramayıp, Metabolic Balance beslenme ve metabolizma programına bir türlü başlayamamış olanlar için, programın 16 gün süren ilk iki dönemini uygulamaya başlamanın tam zamanı!

Normal Zamanda Yemeyeceğiniz Yiyecekleri Satın Almayın

Önceliğin sağlık olduğu bu gibi zor zamanlarda, katkı maddeleriyle dolu, hazır gıdalar ve konserve yiyecekler yerine vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini içeren sağlıklı ve besleyici yiyecekler tüketilmeli. Bu tarz sağlıklı yemekler, evde kolay ve uzun süre saklanabilen malzemeler kullanılarak da lezzetli bir şekilde hazırlanabilir.

Size rehber olması amacıyla yiyecek alışverişlerinizde kullanabileceğiniz bir liste hazırladık. Listede, mevcut şartlar nedeniyle evden çıkmama durumunu da göz önünde bulundurarak, uzun süre saklanabilen, aynı zamanda besleyici ve Metabolic Balance ilkeleriyle uyumlu ürünlere de yer vermeye özen gösterdik.

Eğer Metabolic Balance beslenme ve metabolizma programı uyguluyorsanız ve bu ürünler besin listenizde yer almıyorsa, programınıza yeni besinlerin eklendiği rahat dönemi baz alın. 

Henüz kişiye özel bir Metabolic Balance beslenme ve metabolizma programnız yoksa, şimdi bir program almak için doğru zaman olabilir. Size en yakın Metabolic Balance temsilcisini www.metabolic-balance.com.tr adresinde «temsilci arama» bölümünden bulabilirsiniz. 

Protein Kaynağı Besinler

- Baklagiller
-
Baklagillerden yapılmış makarna çeşitleri
-
Nohut / kırmızı mercimek unu
-
Tofu (doğal veya kurutulmuş)
-
Uzun süre dayanıklı peynir seçenekleri
-
Balık (salamura / konserve de olabilir)
-
Yumurta
-
Badem, ayçiçeği veya kabak çekirdeği
-
Fındık
-
Süt, yoğurt (ve benzeri süt ürünleri)
-
Filizler

Lif Kaynağı Besinler

- Çavdar ekmeği / gevreği
-
Çavdar unu
-
Çavdar unundan yapılmış makarna
-
Yulaflı yiyecekler

Meyveler

- Şeker eklenmemiş kuru meyveler (mango, papaya, elma, armut, erik, kayısı)
-
Taze elma, armut, portakal, greyfurt, mandalina …

Sebzeler

- Lahana (kırmızı, beyaz veya lahana turşusu)
-
Çin lahanası
-
Havuç
-
Kereviz
-
Maydanoz (yumru maydanoz, kurutulmuş nane, fesleğen
-
Balkabağı
-
Kırmızı pancar
-
Soğan, sarımsak, zencefil
-
Yabani havuç / siyah havuç
-
Pırasa
-
Lahana

Yağlar

- Soğuk pres keten tohumu yağı
-
Kolza yağı (yemek pişirmek için uygundur)
-
Zeytinyağı
-
Hindistancevizi yağı
-
Hindistan cevizi sütü
-
Sade (saf) yağ

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler

Linkler