Acılı Kuru Fasulye

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Kuru Fasulye | 1 Porsiyon Sebze (Taze Fasulye, ½ Domates, Sarı Dolmalık Biber) | 1 Diş Sarımsak | 1 Acı Kırmızı Biber (chili) | Sater Otu | Cam Kavanozda Sebze çeşnisi | Tuz, Karabiber | Toz Kimyon

YAPILIŞI  

  1. Kuru fasulyeyi geceden ıslatın. Ertesi gün süzüp temiz suyun içerisinde 45 dakika kadar haşlayın.
  2. Sebzeleri yıkayın. Taze fasulyenin kılçıklarını temizleyip ortadan ikiye bölün, domates ve sarı biberi küp şeklinde doğrayın, sarımsağı soyun ve küçük küçük kesin, acı kırmızı biberi yıkayın, küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Bir tencereyi yağ koymadan ısıtın, taze fasulyeyi biraz su, sebze çeşnisi ve sater otu ile 8 dakika pişirin. Sarı biber ve domatesleri ekleyin, sarımsak, kırmızı biber, kimyon, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Pişirmiş olduğunuz kuru fasulyeleri bu karışıma ekleyin.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler