Acılı Sığır Eti Salatası

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME:

1 Porsiyon Sebze (Çin Lahanası, Kırmızı Dolmalık Biber, 1/2 Domates, 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Porsiyon Sığır Eti (Kalça) | Tuz, Karabiber | Kişniş Otu | Kıvırcık Maydanoz | ½ Acı Kırmızı Biber (chili) | Taze Zencefil | Organik Elma Sirkesi


YAPILIŞI  

  1. Çin lahanasını yıkayın, bir yaprağını ayırdıktan sonra şerit şeklinde ince dilimlere ayırın. Dolmalık biberi dilimleyin, domatesi küp şeklinde doğrayın.
  2. Papayayı soyun, çekirdeğini çıkarttıktan sonra etli kısmını küp şeklinde doğrayın.
  3. Eti tuz ve karabiberle ovun. Tavada etin her iki yüzünü de 3-5 dakika yağ eklemeden kızartın, Daha sonra önceden 100 °C’de ısıtılmış fırına alarak beklemeye bırakın.
  4. Yeşillikleri yıkayın, bir miktar maydanozu bir kenara ayırarak geri kalanları ince ince doğrayın. Acı kırmızı biberi ince ince kesin. Zencefili de soyarak ince ince doğrayın.
  5. Eti fırından çıkartıp suyunu ayırın. Bu suya sirke, acı biber, zencefil, tuz ve karabiber ekleyerek marine edin. Ardından sebzeleri, papapayı ve yeşillikleri de katın. Eti ince şeritler halinde kesin ve hazırladığınız et suyu karışımı ile harmanlayın. Çin lahanası yapraklarının üzerine yerleştirin ve maydanoz serperek servis edin.
Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler