Elmalı Kereviz Çorbası

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Elma | 1 Porsiyon Sebze (2/3 Kereviz, 1 Rezene, 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 300 ml Sebze Suyu | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Ricotta Peyniri | 1 Yemek Kaşığı Taze Kıyılmış Maydanoz

YAPILIŞI  

  1. Elmayı yıkayın, soyun, orta kısmını çıkararak kabaca dilimleyin. Kerevizin saplarını keserek soyun, rezeneyi ayıklayın ve her ikisini de yıkadıktan sonra aynı şekilde doğrayın.
  2. Sebze suyunu kaynatın, elmayı ve sebzeleri içine atarak yumuşayana kadar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ocaktan alın, bir blender ile püre haline getirin.
  3. Çorbaya tuz, karabiber ekin ve ricotta peynirini de katın. Üzerine maydanozu serperek bir taşım daha kaynatın.


ÖNERİ

Kereviz yerine yabani havuç kullanabilirsiniz. Ayrıca ricotta peyniri yerine de quark veya taze peynir kullanılabilir.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler