Fırında Ispanak Yumurta

06.11.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (Ispanak Yaprakları, 1 Yemek Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Diş Sarımsak | 1 Tutam Hint Cevizi / Muskat | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Yumurta


YAPILIŞI

  1. Ispanakları yıkayın, ayıklayın, tuzlu suya yatırıp ardından soğuk sudan geçirin ve suyunu süzerek kuruttuktan sonra, kabaca doğrayın.
  2. Fırını 200 °C’de ısıtın. Bir fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdı yayın.
  3. Sarımsağı soyun ve ince ince doğrayın. Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, soğanları pembeleşene kadar çevirin. Ispanağı ekleyin, sarımsak, hint cevizi / muskat, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Ispanağa, fırın tepsisinin içinde yuvarlak olarak şekil verin, bunun ortasına yumurtayı yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.


İPUCU

Ispanağa bir kalıp yardımı ile de şekil verebilirsiniz.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler