Gevrekli Hindi Göğsü

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Hindi Göğsü | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Çavdarlı Ekmek Gevreği | Selam Otu | Maydanoz | 1 Diş Sarımsak | Köri Baharatı


YAPILIŞI  

  1. Hindi göğsünü soğuk sudan geçirin, kurulayın, tuz ve karabiber ekin.
  2. Yapışmaz tabanlı bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın ve hindi göğsünün iki yüzünü de üçer dakika kızartın. Fırını 100 °C’ye ayarlayın, hindi göğsünü burada sıcak olarak muhafaza edin.
  3. Üzerine konulacak harcı hazırlamak için çavdarlı ekmek gevreğini ufalayın, diğer tarafta yeşillikleri yıkayın, silkeleyerek kuruttuktan sonra ince ince doğrayın. Sarımsağı soyun, ince dilimler halinde doğrayın. Hepsini karıştırın, tuz, karabiber ve köri baharatı ile tatlandırın. Hindi göğsünü fırından çıkartarak bu karışımı üzerine yayın.
  4. Fırını 200 °C’ye ayarlayın ve hindi göğsünü fırında 6 ila 8 dakika pişirin.


İPUCU

Yemeğinizin yanında marul salatası iyi gider.  Bu tarif tavuk ve balık fileto için de uygundur.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler