Hindi Göğsü ile Kırmızı Pancar Salatası

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (Kırmızı Pancar, Kereviz, Mantar) | Selam Otu | 50 ml Sebze Suyu | 1 Yemek Kaşığı Organik Elma Sirkesi | Hardal (Şeker Katkısı Olmayan) | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Füme Hindi Göğsü


YAPILIŞI

  1. Kırmızı pancarı yıkayın ve kurulayın, ama kesmeyin. Bir tencerede su kaynatın, pancarı bütün olarak içine atın ve kısık ateşte 20 dk kadar haşlayın.
  2. Kerevizi yıkayın, kökünü kesip soyun ve  ince ince dilimleyin. Mantarları da temizleyin ve aynı şekilde ince ince dilimleyin.
  3. Sos için selam otunu ince ince doğrayın, ayrı bir kapta sebze suyunu, sirke ve hardalı karıştırın, tuz ve biberle ekleyin, karışıma selam otunu yedirin.
  4. Yumuşamış olan pancar kökünü soyun ve dilimleyin, kereviz ve mantarlarla karıştırın, bunun üzerine hazırladığınız sosu dökün.
  5. Hindi göğsünü ince ince dilimleyin ve salatanın üzerine yayın.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler