İstiridye Mantarı Çorbası

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon İstiridye Mantarı | 1 Porsiyon Sebze (Kuşkonmaz, Pırasa) | 350 ml Sebze Suyu | Tuz, Karabiber | 1 Tutam Hint Cevizi (Muskat) | Taze Kıyılmış Maydanoz


YAPILIŞI  

  1. İstiridye mantarlarını yıkamadan bıçakla sıyırın ve ince ince dilimleyin.
  2. Kuşkonmazı yıkayın, başından aşağıya doğru soyun, uçlarını kesin. Pırasayı yıkayın. Pırasa ve kuşkonmazı küçük küçük doğrayın.
  3. Bir tencereye sebze suyunu koyarak kuşkonmaz ve pırasayı yumuşayana kadar pişirin. İstiridye mantarlarını ekleyin, kısa bir süre dinlenmeye bırakın.
  4. Çorbaya tuz, karabiber ve hint cevizi ekin, üstüne maydanoz serperek servis edin.


ÖNERİ

Kuşkonmaz yerine karnıbahar veya brokoli kullanabilirsiniz.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler