11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Meksika Fasülyesi | 1 Porsiyon Sebze (Kabak, Yeşil Soğan, 1/2 Domates) | 1 Diş Sarımsak | ¼ Acı Kırmızı Biber (chili) | Cam Kavanozda Sebze Çeşnisi | Tuz, Karabiber | Organik Elma Sirkesi | Kekik
YAPILIŞI
- Meksika fasülyesini geceden ıslatın. Ertesi gün süzüp, içine tuz katmadan taze suda 1 saat kadar kaynatın.
- Kabağı soyup, yeşil soğanları ayıklayıp yıkayın ve dilimleyin. Domatesi küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı soyun ve ince ince kıyın, acı biberi de yıkayın ve küçük küçük kesin.
- Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, bunda kabak dilimlerini kızartın. Sarımsak, kırmızı acı biber küplerini ve sebze çeşnisini ekleyin.
- Yeşil soğan ve domatesi bir kabın içinde tuz, karabiber, ve elma sirkesi ile tatlandırın.
- Tüm malzemeleri karıştırın ve 1 saat dinlendirip servis edin.
ÖNERİ
Kabak yerine taze fasulye, karnıbahar veya alabaş kullanılabilir.