Naneli Nohut Çorbası

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Nohut | Nane Çayı | 1 Porsiyon Sebze (Rezene Soğanı, ½ Domates, Balkabağı, 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Diş Sarımsak | ½ acı Kırmızı Biber (chili) | 200 ml Sebze Suyu | Yenibahar | Kimyon | 1 Yemek Kaşığı Taze Kıyılmış Nane Yaprağı


YAPILIŞI  

  1. Nohutu geceden suya koyun. Ertesi gün bu suyu dökerek nohutu nane çayı içinde yumuşayana kadar 45 dakika civarında kaynatın.
  2. Rezeneyi yıkayın, ayıklayın ve küçük küçük doğrayın. Domatesi küp şeklinde kesin. Kabağı soyun ve onu da küp şeklinde doğrayın. Sarımsağı soyun, kırmızı biberi yıkayın, ikisini de küçük küçük kesin.
  3. Sebzeyi sebze suyunda kaynatın ve orta ateşte biraz pişirin. Sarımsak, acı biber, yenibahar ve kimyon ekleyin.
  4. Nohutun suyunu süzün, suyunu bir kenara ayırın.
  5. Nohutu sebze karışımına ekleyin, dilerseniz ayırdığınız bu pişirme suyunu nohutun üzerinde gezdirin. Nane ile süsleyerek servis edin.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler