Şalgam Püresi Üzerine Otlu Deniz Somonu

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

½ Organik Limon | 1 Porsiyon Deniz Somonu | Tuz, Karabiber | 2 Yemek Kaşığı Taze Dilinmiş Çeşitli Otlar (Maydanoz, Mercanköşk Otu, Dağ Kekiği) | 75 ml Sebze Suyu | 1 Porsiyon Sebze (Şalgam, Yer Elması) Cam Kavanozda Sebze Çeşnisi | 1 Tutam Hint Cevizi / Muskat


YAPILIŞI

  1. Limonu yıkayın ve içteki beyaz kabuk zedelenmeyecek şekilde soyun, suyunu sıkın.
  2. Balığı soğuk suda yıkayın, kurulayın, üzerine tuz, karabiber ve limon suyu serpin, ardından bir miktar maydanozu bir kenara ayırıp, taze dilinmiş otları limon kabuğu rendesi ile beraber balığın üzerine fırçayla yayın.
  3. Fırını 175 °C ısıtın.
  4. Balığı bir kaba yerleştirin, üzerine sebze suyunu dökün ve önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  5. Sebzeleri yıkayın, kabuklarını fırçalayarak temizleyin, büyükçe parçalar halinde dilimleyerek 12 dakika buharda pişirin.
  6. Sebzeleri püre haline getirin, sebze çeşnisi, hint cevizi / muskat ve tuz ile tatlandırın. Bir tabağa alıp üzerine somon filetoyu yerleştirin. Kenara ayırmış olduğunuz maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler