Siyah Mercimek Yanında Sebze Makarnası

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Siyah Mercimek (Beluga Mercimeği) | Cam kavanozda Sebze Çeşnisi | Kimyon | Mercanköşk | Kekik | 1 Tutam Hint Cevizi (Muskat) | Organik Elma Sirkesi | 1 Porsiyon Sebze (Havuç, Yaban Havucu, Kabak) | Tuz, Karabiber


YAPILIŞI  

  1. Mercimeği yıkayın, tuz katmadan biraz kaynatın, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Mercimekler yumuşayınca sebze çeşnisi, kimyon, kekik, mercanköşk, hint cevizi ve bir sıkım elma sirkesini ekleyin.
  2. Sebzeleri yıkayın, soyarak temizleyin ve bir sebze bıçağı ile yassı makarna şeritleri şeklinde uzunlamasına kesin. Bu sebze makarnalarını bir müddet tuzlu suya yatırın, sudan çıkarttıktan sonra suyunu süzülmeye bırakın.
  3. Mercimekleri ve sebze makarnasını tabağa alın, isteğe göre tuz ve karabiber ekleyin.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler