Tavada Barbunya Mücveri

20.10.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Barbunya | 1 Porsiyon Sebze (Yaban Havucu, Yeşil Soğan, Havuç ve Balkabağı) | Tuz, Karabiber | Kişniş Tohumu | Kimyon Tanecikleri | 1 Diş Sarımsak | ¼ Acı Kırmızı Biber | Kekik | Mercanköşk
 

YAPILIŞI

  1. Barbunyayı geceden ıslatın, ertesi gün süzüp, içine tuz katmadan taze suda yumuşayana kadar 60 dakika civarında haşlayın.
  2. Sebzeleri yıkayın. Havuçları ve balkabağını soyun, ince ince dilimleyin. Yeşil soğanı ayıklayın ve küçük küçük kesin. İsterseniz bütün sebzeleri rende de yapabilirsiniz. Bu sebzeleri önceden içine yağ koymadan kızdırmış olduğunuz bir tava içerisinde pişirin, yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Haşlanmış olan barbunyayı süzerken bir miktar suyundan ayırın. Barbunyayı, bu sudan az miktarda katarak püre haline getirin. Sebzeleri de barbunya püresinin içine katın, tümünü püre haline getirin.
  4. Kişniş tohumu ve kimyon taneciklerini yağsız olarak bir tavada bir süre kavurun, daha sonra bir havana alarak ezin. Sarımsağı soyun, küçük küçük doğrayın. Acı kırmızı biberi yıkayın ve doğrayın. Bunların hepsini barbunya püresine ekleyerek tatlandırın.
  5. Püreden küçük toplar koparın, yassılaştırıp, düzleştirin. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yağ koymadan kızdırın, hazırladığınız mücverleri bunun içinde kızartın. Ardından 100 °C’de ısıtılmış fırında 10 dakika içini çekmeye bırakın.


NOT

Paketleyerek yanınıza alabilirsiniz.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler