11.01.2019
1 PORSİYON İÇİN MALZEME
1 Porsiyon Sebze (Kabak, Dolmalık Biber | 1/2 Domates | 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Porsiyon Papaya | 1 Porsiyon Dana Kıyması | Tuz, Karabiber | Kimyon | Organik Elma Sirkesi | Doğranmış Frenk Soğanı
YAPILIŞI
- Kabağı ve dolmalık biberi yıkayın, soyup temizledikten sonra dilimleyin ve domatesi küp şeklinde doğrayın.
- Papayayı soyun, çekirdeklerini çıkartın, etli kısmını küp şeklinde doğrayın.
- Yapışmaz tabanlı bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, kıymayı içine atıp kavurun, tuz, biber ve kimyonla tatlandırın.
- Küp şeklindeki soğanları da ekleyip bir süre birlikte pişirin, ardından kabak, biber ve domatesi ekleyin ve hepsini 10 dakika daha pişirin.
- Papayayı da tavaya ekleyip önceden pişirdiğimiz karışımın içinde 3 dakika çekmesini bekleyin. Son olarak hepsinin üzerine biraz sirke gezdirin. Servis yapmadan önce yemeğin üzerine taze soğan serpin.