Tavada Sebzeli Kıyma

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (Kabak, Dolmalık Biber | 1/2 Domates | 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Porsiyon Papaya | 1 Porsiyon Dana Kıyması | Tuz, Karabiber | Kimyon | Organik Elma Sirkesi | Doğranmış Frenk Soğanı


YAPILIŞI  

  1. Kabağı ve dolmalık biberi yıkayın, soyup temizledikten sonra dilimleyin ve domatesi küp şeklinde doğrayın.
  2. Papayayı soyun, çekirdeklerini çıkartın, etli kısmını küp şeklinde doğrayın.
  3. Yapışmaz tabanlı bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, kıymayı içine atıp kavurun, tuz, biber ve kimyonla tatlandırın.
  4. Küp şeklindeki soğanları da ekleyip bir süre birlikte pişirin, ardından kabak, biber ve domatesi ekleyin ve hepsini 10 dakika daha pişirin.
  5. Papayayı da tavaya ekleyip önceden pişirdiğimiz karışımın içinde 3 dakika çekmesini bekleyin. Son olarak hepsinin üzerine biraz sirke gezdirin. Servis yapmadan önce yemeğin üzerine taze soğan serpin.
Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler