Taze Peynir Eşliğinde Körili Kabak

16.10.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (Kabak, 1 Tatlı Kaşığı Küp Şeklinde Doğranmış Kuru Soğan) | 1 Diş Sarımsak | Hint Körisi | Tuz, Karabiber | 1 Porsiyon Taze Peynir | Arpacık Soğan | Taze Kıyılmış Maydanoz


YAPILIŞI

  1. Kabakları yıkayın, soyun ve dilimleyin, diğer yandan sarımsağı soyun ve küçük küçük doğrayın.
  2. Bir tavayı içine yağ koymadan kızdırın, soğanları bir miktar su ilavesiyle biraz pişirdikten sonra kabak dilimlerini, sarımsağı, köri, tuz ve karabiberi ekleyin ve pişirmeye devam edin.
  3. Taze peyniri tavadaki karışıma ekleyin, iyice karıştırın. Tümünü bir tabağa aktarın, üzerine maydanoz serperek servis edin.


ÖNERİ

Sebze olarak havuç, yaban havucu veya alabaş da kullanabilirsiniz.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler