Ton Balıklı Kabak Ruloları

11.01.2019

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Sebze (Pırasa, Kabak, Yeşil Soğan), Tuz, Karabiber | Fesleğen | 1 Porsiyon Ton Balığı (Konserve, Yağsız) | Organik Elma Sirkesi


YAPILIŞI

  1. Pırasayı yıkayın, ayıklayın  ve uzunlamasına şeritler halinde kesin, önce tuzlu suya yatırıp ardından buzlu suya daldırın ve bir elekte suyunu süzülmeye bırakın.
  2. Kabağı yıkayın, kabuklarını soyduktan sonra uzunlamasına şeritler halinde dilimleyin ve tuzlayarak dinlenmeye bırakın.
  3. Yeşil soğanı yıkayın, kurulayın ve ince ince kesin. Fesleğeni de yıkayıp kurutun ve ince ince kıyın.
  4. Ton balığını püre haline getirin, tuz ve karabiber ekin, taze soğanı ve fesleğeni ekleyip karıştırın.
  5. Kabak dilimlerinin üzerine ton balığı püresini yayın ve bu dilimleri yuvarlayarak silindir şekline getirin, açılmamaları için ince pırasa şeritleri ile bağlayın.
  6. Rulolara karabiber ve elma sirkesi ekleyip en az 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerlerine fesleğen serperek servis edin.
Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler