Zeytinyağlı Bamya Yemeği

28.07.2020

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon taze bamya | 1-2 diş sarımsak | Kuru soğan | Domates | Biber salçası | Zeytinyağı |
Limon suyu | Tuz


YAPILIŞI  

  1. Bamyaların saplarını keskin bir bıçakla, koni biçiminde keserek temizleyin. Bol suda yıkayın ve süzün.
  2. Soğan ve sarımsakları ince ince kıyın. Domateslerin küp küp doğrayın ya da rendeleyin.
  3. Yanmaz tencerede soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Ardından salçayı ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek koyulaşıncaya kadar pişirin.
  5. Bamyaları da karışımın içerisine dökün. Sıcak su ve tuz ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.
  6. Bamyalar yumuşamaya başlayınca, zeytinyağı ve limon suyunu da ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra, ateşten alın ve soğumaya bırakın. Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.


ÖNERİ

Kuşbaşı et ile de pişirebileceğiniz bu tarif sayesinde, bir öğünde hem sebze hem protein besininizi almış olursunuz.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler