Zeytinyağlı Biber Dolması

27.07.2020

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Dolmalık Biber | 1 Porsiyon Sebze (Cherry Domates - üzerlerini kapatmak için, Kuru Soğan) | 1 Porsiyon Yabani Pirinç | Zeytinyağı | Kuş Üzümü | Kuru Nane | Yenibahar| Tuz, Karabiber


YAPILIŞI  

  1. Yabani pirinç, pişirilmeden önce, yaklaşık 1 saat sıcak suda bekletilir. Suyu süzülür.
  2. Yarım su bardağı zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine alın ve 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Yıkanmış pirinci ekleyin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  4. Kuş üzümü, tuz, karabiber, yenibahar ve naneyi de ekledikten sonra son kez karıştırın
  5. 1,5-2 su bardağı sıcak suyu ekleyip, pirinçler diri kalacak şekilde 10-12 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
  6. Hazırladığınız dolma harcını, üst kapağını ve iç kısmını çıkardığınız dolmalık biberin içerisine doldurun. Ağız kısımlarında şişme ve pişme payı bırakmaya özen gösterin.
  7. Hazırladığınız dolmaları tencereye dik bir şekilde dizin.
  8. Biberlerin üst kısımlarını ikiye bölünmüş cherry domates ile kapatın.
  9. Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın.
  10. Dolmaları,  kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

 

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler