Zeytinyağlı Enginar

20.07.2020

1 PORSİYON İÇİN MALZEME

1 Porsiyon Enginar | 1 Porsiyon Sebze (Havuç, Patates, Bezelye ve Kuru Soğan) | Zeytinyağı | Limon | Tuz


YAPILIŞI  

  1. Havuç minik küp şeklinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakın.
  2. Kaynadıktan 5 dk kadar sonra minik küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve sebzeler hafif yumuşayana kadar kaynatın. Tam pişmemesine dikkat edin. 
  3. Soğanı küp küp doğradıktan sonra yanmaz tavada hafif pembeleşene kadar kavrun. 
  4. Üzerine patates ve havuç ekleyin. Bezelye ve zeytinyağı ilave ederek karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
  5. Enginarları limon ile ovarak tencereye diziin. 
  6. Üzerine hazırladığınız sebzeleri yerleştirin. 
  7. Tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirdikten sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
  8. Enginarları yumuşayana kadar pişirin ve soğuduktan sonra servis edin.


ÖNERİ

Güzel bir aroma ve göz zevkiniz için dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Metabolic Balance Türk Cumhuriyetleri

Kategoriler